E-Fatura

e-Fatura Nedir?

Türkiye’de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir.
E-fatura yeni bir belge türü olmayıp, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilen e-fatura uygulamasında amaç tek format ve standarda göre satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan bir sistem oluşturmaktır. Bunun için yurt dışı uygulamalar incelenerek başarıya ulaşmış e-fatura işleyişleri dikkate alınmış ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açık kaynak bir standart olan XML tabanlı ticari hayatın tüm süreçlerini içerecek şekilde etiketlemelere sahip olan uluslararası bir standart olan UBL-TR benimsenmiştir.

e-Fatura Kimlere Zorunlu?

2018  veya müteakip yıllar cirosu 5 milyon TL’yi aşan mükelleflerin 1.1.2020 tarihine kadar ( 2019 ve izleyen yıllar cirosu 5 milyon TL yi aşan mükelleflerin  ise ilgili yılı izleyen 2 nci yılın başından itibaren) e-Fatura uygulamasına  geçiş zorunluluğu getirilmiştir.

e-Fatura Yöntemleri Nelerdir?

GİB Portal Yöntemi
GİB tarafından, mükelleflerin e-fatura uygulamasından yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen, temel fonksiyonları bünyesinde barındıran bir web uygulamasıdır.
 
Entegrasyon Yöntemi
Bilgi işlem Sisteminin Entegrasyonu Sistemi, kendilerine ait bilgi işlem sistemini Başkanlığın sistemine entegre ederek 7/24 kesintisiz bağlantı sağlayabilecek mükelleflerin kullanabilmelerini sağlayan yöntemdir.
 
Özel Entegrasyon Yöntemi
Faturalama ihtiyaçları farklılık gösteren veya çok sayıda fatura düzenleyen mükelleflere, kendilerine ait bilgi işlem alt yapısının yetersiz olması halinde teknik yeterliliğe sahip bir özel entegratörün bilgi işlem sistemi vasıtasıyla elektronik fatura alıp gönderebilme imkanı sağlayan yöntemidir.
 

e-Fatura Portalı Nedir?

İzibiz e-fatura portalı, e-Fatura uygulamasına ait temel fonksiyonları bünyesinde barındıran bir web uygulamasıdır.

İzibiz e-fatura portalı için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

https://portal.izibiz.com.tr/auth/login

e-Fatura Görüntüleme ve e-Fatura Sorgulama Nasıl Yapılır?

http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html adresinde yer alan bağlantıdan e-Fatura Görüntüleyici programını indirilebilir. Programın kullanılabilmesi için bilgisayarda Java 1.7 ya da üstü bir sürüm yüklü olmalıdır.

Teknolojiler
React Native
React Native

Native kullanıcı arayüzü bileşenlerini kullanarak çok platformlu Android ve iOS uygulamalarının geliştirilmesine imkan tanıyan bir mobil uygulama geliştirme framework’üdür.

Asp.Net Core
Asp.Net Core

Microsoft tarafından geliştirilen ve geliştirilmesi devam eden Net Core, açık kaynak kodlu bir modern geliştirme platformudur. Cross platform olan Net Core; Windows, MacOS, Linux işletim sistemlerinde çalışabilir.

Ionic Framework
Ionic Framework

Yüksek kaliteli, native ve web teknolojisini bir araya getiren mobil uygulama geliştirme aracıdır. JavaScript ile her yerde çalışan tek bir kod tabanıyla daha hızlı hareket edebilmekteyiz.

" Tulpar Yazılım ve Danışmanlık firması yetkilisi Sayın Ömer ve Emre bey yazılım danışmanlığı konusunda işin uzmanıdırlar. Müşterileri ile her zaman iletişim halindeler ve olabilecek her türlü sorununuzda çözüm odaklı hizmet vermekten kaçınmıyorlar. Eğer aklınızda yazılım ile alakalı sorular ya da yazılım konusunda bir projeniz var ise her zaman size destek verebilecek en iyi adreslerden birisidir kendileri. Kendinizi bu konuda emin ellerde hissedebilirsiniz. "

Yüksel SELEH Alanya Belediyesi Parkomat Birimi
alanyabelediye.png
alanyaspor.png
cleopatraink.png
figopara.png
proliz.png
polypus.png
bilnex (1).png

Görüşme yapmak ister misiniz?

İşletmenizin en kritik sorunları ve fırsatları konusunda yardımcı oluyoruz. Birlikte kalıcı değişim ve sonuçlar almaya ne dersiniz?